Waar waren de excuses van de Schiphol-directie? [De Paddenpoel ellende van Haarlemmermeer]

Je zult Harm maar zijn. Zelfstandig taxichauffeur uit Haarlemmermeer. Tig-duizend euro’s geïnvesteerd in een taxivergunning en dan blijk je dagelijks te worden genaaid door gehaaide taxironselaars op Schiphol-Plaza, het Paddenpoel van Haarlemmermeer. De intimidatie ter plekke overschrijdt onwaarschijnlijke grenzen.

Iedereen praat er over, iedereen keurt deze illegale broodroof af. Maar niemand doet wat. Wanneer zetten we de brandspuit met ijskoud water eens op deze gasten? Voor Harm bijvoorbeeld.

Geen selectiecommissie
Van het gros van de 39 babbelende gemeenteraadsleden in Haarlemmermeer is weinig te verwachten. De meeste lokale politieke partijen hebben immers niet eens een selectiecommissie die volksvertegenwoordigers-in-spé screent op hun ambitie om de wereld een beetje beter te willen maken en die recht willen doen aan iemand als ambitievolle Harm, die simpelweg eerlijk wil ondernemen.

Tja… Raadsleden met het hoogste woord. Een hersenloze directrice van een knus haak- en breiwinkeltje, die vooral het belang van haar eigen HAP-klare brokken behartigt. De religieuze homohater. De brave Christelijke politieke correctheid. De frauderende ondernemer. Een werkloze online communicatieadviseur. Een lekker stelletje bij elkaar.

Maar, wie wordt de Haarlemmermeerse Juliette Rot van de gemeenteraad? Wie heeft het lef om de brandspuit open te draaien? Letterlijk.

Want, het gaat een keer mis daar, op Plaza-Paddenpoel. Wat zeg ik? Het is al een keer misgegaan.

Chinese toeristen – net aangekomen op Schiphol – werden meegenomen door een gniffelende taxironselaar, waarna in het centrum van Amsterdam een rekening van 485 euro werd gepresenteerd!

Dat leverde een fysieke confrontatie op en negatieve Free Publicity in alle landelijke media. Welkom in Nederland. Op dát moment dus ook: welkom in Haarlemmermeer! Ge-wel-di-ge reclame voor onze polder! Ni Hao!

En: We lieten het allemaal gebeuren.

Chinese gasten
Bizar dat de feestvierende jubilerende Schiphol-directie niet reageerde. Want, wáár waren de excuses? Juist ja! Diepe verontschuldigingen aan onze Chinese gasten, voor het drama dat hen overkwam. En, wat Schiphol overduidelijk niet wil voorkomen.

En what-about burgervader Theo Weterings, eindverantwoordelijk voor de gemeentelijke law en order? Nee. Laten we vooral een goed gesprek met elkaar voeren, maandenlang, over hoe we deze illegale praktijken kunnen aanpakken. Vooral niet daadkrachtig zijn, terwijl ondernemer Harm klandizie en omzet mist. De ronselaars liggen in een deuk van het lachen!

Maar eens gaat het écht mis.
Gruwelijk mis! Let op mijn woorden.

Ooit valt er een serieus slachtoffer. Het is óf een ronselaar die het loodje legt óf een toerist die het vertikt om 485 euro te betalen voor een ritje van 17 minuten en dat met een dramatische hartstilstand of een mes tussen zijn ribben moet bekopen.

  • Hebben de 39 volksvertegenwoordigers dan ook het hoogste woord?
  • Met welke verklaring komt burgemeester Theo Weterings?
  • Wat zijn dán de woorden van Schiphol-CEO Jos Nijhuis…?

Wat mijn woorden zijn?     
We lieten het allemaal gebeuren.


Deze column verscheen begin december in de glossy HMORE-Magazine.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer