Jerry Helmers gekozen tot Liberaal van het Jaar

Jerry Helmers uit Badhoevedorp is door de JOVD (jongerenorganisatie van de VVD) uitgeroepen tot Liberaal van het Jaar 2016. Helmers toonde zich een ware liberaal door zich in te zetten voor het ondernemerschap en voor verdraagzaamheid jegens vluchtelingen en LHBT’ers.

Jerry Helmers presenteerde op 8 november 2016 President's Night.
Jerry Helmers was mede-organisator van President’s Night dat op 8 november ter ere van de Amerikaanse presidentsverkiezingen werd georganiseerd in Hoofddorp.

Jerry Helmers wordt 9 januari 2017 door de JOVD Kennemerland uitgeroepen tot Liberaal van het Jaar in de Jopenkerk te Hoofddorp.

“Helmers heeft het afgelopen jaar het liberale gedachtengoed in handel en wandel uitgedragen,” aldus voorzitter Daan Looij.

Met name het voorstel van Helmers om asielzoekers in Haarlemmermeer uit te nodigen om een wandeling over het regenboogzebrapad te maken en daarbij in gesprek te gaan over de Nederlandse samenleving, wordt door de jonge liberalen van de JOVD Kennemerland gewaardeerd.

Voorzitter Looij: “Verdraagzaamheid is een van de kernwaarden van het liberalisme. Jerry Helmers heeft met zijn voorstel gepoogd individuen nader tot elkaar te brengen en de acceptatie van LHBT’ers (lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders) te bevorderen.”

“Hij heeft daarin voorts zijn verantwoordelijkheid genomen – een andere liberale kernwaarde – door de desbetreffende wethouder van Haarlemmermeer te rappelleren toen hij vond dat het beleid omtrent zijn plan niet snel genoeg tot stand kwam.”

Een ware liberaal
Maar ook buiten de gemeente Haarlemmermeer toonde Helmers zich volgens de JOVD Kennemerland een ware liberaal. Zo was Helmers het afgelopen jaar regelmatig in Den Haag om met politici te spreken over ondernemerschap, en deinsde hij niet terug om zijn eigen standpunten over het ondernemerschap te delen. “Het past een liberaal om op een respectvolle wijze in gesprek te blijven met anderen, zelfs wanneer de standpunten inhoudelijk wezenlijk van elkaar verschillen”, zo licht de voorzitter toe.

Telegraafcolumns
Ook in radio-optredens en in zijn Telegraafcolumn wist de ondernemer uit Badhoevedorp de ‘liberale snaar’ te raken, aldus de jonge liberalen.

Looij: “Los van de vraag of we het wel of niet eens zijn met wat Jerry inhoudelijk stelt, bemerken wij dat hij vaak beredeneert vanuit liberale waarden, zoals het nemen van eigen verantwoordelijkheid.”

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de JOVD Kennemerland op 9 januari 2017 (Jopenkerk Hoofddorp), zal Jerry Helmers de prijs voor Liberaal van het Jaar in ontvangst nemen.

** Bovenstaande tekst is een PERSBERICHT (21 december 2016) van de JOVD (Kennemerland) **

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer