Hoe blij kan Thierry Baudet écht zijn met al die weggelopen boze VVD’ers?

Gisteren (26 november 2017) was het eerste grote partijcongres van het Forum voor Democratie. En liefhebber of niet: je móet gewoon erkennen dat partijleider Thierry Baudet het goed doet. Hij stijgt in de peilingen; voor hém waren de verkiezingen in maart eigenlijk te vroeg. Je voelt aan je water dat hij nog lang niet z’n hoogtepunt heeft bereikt.

Baudet vist vooral in de VVD-vijver. Dat zie je overduidelijk in zijn communicatie. Elke keer  als uit de peilingen blijkt dat het FvD er een zetel bij heeft gekregen, dan ziet hij dit vooral als een overwinning op de VVD. En dat zegt hij ook hardop: “Nog even en we zijn groter dan de VVD”. “Leegloop bij de VVD”

Misschien heeft hij daar feitelijk gelijk in.

Maar… hoe blij moet Forum voor Democratie zijn met al die overgelopen VVD’ers?

Ik stel: wees op je hoede, Thierry!

Screenshot NOS Journaal, Thierry Baudet

Hoewel zijn partijprogramma – vanuit VVD-perspectief beredeneerd – beslist niet geheel onredelijk is (er zijn genoeg verbindende aanknopingspunten), haalt hij blijkbaar veel boze VVD’ers binnen, die (dus) geen vertrouwen meer hebben in die VVD.

  1. Maar… wát hebben die (ex-)VVD’ers er zélf ooit aan gedaan om een verandering binnen de eigen VVD tot stand te brengen (organisatorisch)?
  2. En, wát hebben die (ex-)VVD’ers er zélf ooit aan gedaan om in het bedrijven van politiek een verandering in liberale accenten teweeg te brengen?

In 99% van de gevallen he-le-maal niets.

Het zijn slechts (boze) stemmers die zeggen dat ze liberaal zijn maar nog nooit binnen de VVD een hand hebben uitgestoken of de mouwen hebben opgestroopt om dáár die veranderingen in gang te zetten.

Wees er maar blij mee, Thierry. Al je fans, friends en nieuw stemmers zijn inderdaad veel (ex-) VVD’ers maar écht liberaal zijn ze niet. Want als ze het niet zint, dan vertrekken ze weer. Zonder er zelf inhoudelijk voor te werken. Eigenlijk dus gewoon ordinaire weglopers.

Hoewel de sterren nu voor het FvD zeer gunstig gezind staan, moeten we nog maar afwachten of ze wel zo veel sterren in de partij hebben binnengehaald.

Jerry Helmers
Liberaal (van het Jaar 2016)

 

P.S. 1
Beste Thierry, toch heb ik bewondering voor je. Je nieuwe manier van politiek communiceren spreekt me zeker aan. En het is knap wat je in ‘no time’ voor elkaar hebt gekregen met je Forum voor Democratie.

P.S. 2
Beste Thierry, een gewaarschuwd mens telt voor twee.

P.S. 3
Beste Thierry, ook ik weet uiteraard dat je als oppositiepartij makkelijk en kritiekloos politiek kunt bedrijven. Maar wát als je wel ineens de verantwoordelijkheid van het pluche draagt? Zolang je geen 76 zetels in je eentje hebt, zul je tóch moeten samenwerken en zul ook jij concessies moeten doen.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer