Waarom willen Linkse Gekkies geen adverteerdersboycot van het AD?

Nederland heeft een bizarre nieuwsweek achter de rug.

Als eerste de commotie rondom Voetbal Inside, het TV-programma van RTL-7 waarin René van der Gijp, Johan Derksen en presentator Wilfred Genee homofobe uitspraken zouden hebben gedaan.

Sylvana Simons, Kamerlid Farid Arzakan en activiste Sunny Bergman riepen de adverteerders van Voetbal Inside, t.w. Heineken en Gillette op om het programma niet meer te sponsoren.

Het argument?

We behoren in Nederland met respect voor elkaar om te gaan. We zijn gelijkwaardig.

Nederland ontplofte. Zowel op Social Media als bij de koffiemachine op het werk.

De Linkse Gekkies bepaalden dus weer even de nutteloze en polariserende praatagenda in ons land.

Linkse Gekkies, die niet snappen dat alles wat er in dat TV-programma gebeurt gewoon ‘humor’ is. Goed, smaken verschillen maar zelfs als je heel zuur en nogal linksig bent, dan nog kun je begrijpen dat het één grote knipoog was. Iets met de context. Enzo.

Kostelijk vermaakt

By the way, ik ben zélf hartstikke homo en ik lig dubbel van het lachen om alles wat er soms in dat programma gebeurt. En ja, ik heb me ook kostelijk vermaakt om de vermeende anti-homo uitspraken van René van der Gijp in Voetbal Inside. (Maar ja, ik ben echter waarschijnlijk ongelooflijk weerbaar; wat hebben mijn ouders mij toch fantastisch opgevoed! Hulde aan hen!)

Maar goed, veel landelijke protesten en brede commotie dus.

Oliebollengate

Echter, gek genoeg, helemaal géén protesten van diezelfde Sylvana, Farid en Sunny in de emotionele nasleep van Oliebollengate bij Jinek (donderdagavond 21 december) waar de hoofdredacteur van het Algemeen Dagblad (Hans Nijenhuis) een oliebollenbakker uit Haarlem met een echte AD (!) Hominem, een persoonlijke aanval, in de discussie probeerde af te troeven.

“Als je bakt zoals je praat, dan verbaast het me niet dat je zo laag bent geëindigd…..”

Tjonge. Hoe durft zo een hoofdredacteur. Die wilde het dus niet over de inhoud hebben?

Maar nu mijn punt: waarom eisten Sylvana, Farid en Sunny nu niet een adverteerdersboycot van het Algemeen Dagblad?

Ik vermoed dat ik het antwoord weet…

Als het gaat om seksime, racisme, ontkenning van ons slavernijverleden en het achterstellen van vrouwen in onze samenleving, dan is de wereld te klein en wordt er keihard geroepen om financiële straffen door middel van een adverteerdersboycot.

Als het gaat om het achterstellen van een hardwerkende oliebollenbakker uit Haarlem, dan mogen we ons wél ongekend onfatsoenlijk en onbetamelijk gedragen. Zeker iemand met een grote maatschappelijke voorbeeldfunctie, zoals de hoofdredacteur van één van de grootste kranten van Nederland

Een adverteerdersboycot is plots niet aan de orde.

Merkwaardig. We willen in Nederland toch met respect voor elkaar omgaan? We zijn toch allemaal gelijkwaardig?

Bizarre wereld waarin we leven. Vooral als schreeuwende activisten zelf niet weten wat ze écht willen.

Jerry Helmers
Liberaal (van het Jaar 2016)

 

P.S. 1
Ik drink nooit alcohol maar ik heb uit protest (lees: uit steun!) afgelopen zaterdag een heel kratje Heineken geconsumeerd.

P.S. 2
Een licht stoppelbaardje maakt mij best wel sexy, maar uit protest (lees: uit steun!) heb ik me in de afgelopen dagen elke dag 5x geschoren. Met Gillette mesjes.

P.S. 3
Beste Sylvana, ik snap je niet. Je pleit voor een fatsoenlijk Nederland waarin we normaal met elkaar omgaan en elkaar niet beledigen maar waarom zeg jij dan tegen cabaretier Peter Pannekoek dat hij een ‘kloddertje zaad is in het washandje naast het VARA-nest……’  En, er volgden nog andere beledigingen! Eigenlijk zouden we voor een adverteerdersboycot van Comedy Central moeten pleiten?

Ohhhhh…. het was humor?

P.S. 4
Beste Farid, ik – als homo – ben banger van jouw (Marokkaanse) achterban dan van René van der Gijp. Het verschil? René van der Gijp maakt leuke grappen. Jouw achterban meent het serieus.
Had in plaats van naar het radioprogramma van Wilfred Genee te gaan liever een moskee in de Amsterdamse Mercatorbuurt bezocht en had daar dan een pleidooi gehouden over hoe we met elkaar behoren om te gaan in ons Nederland.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer